Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s luxusným wellness v zámockom Borostyán Med Hoteli ****

Vydajte sa spolu so Zoltánom, členom Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do luxusného Borostyán Med Hotela **** blízko Debrecínu. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete!
Osobne overené: Recenzia pobytu s luxusným wellness v zámockom Borostyán Med Hoteli ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 13. 8. 2024 - 17. 8. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Borostyán Med Hoteli ****
  • Lokalitou ubytovania je: Debrecín
  • Cestoval som: S dcérou
  • Stravovanie: Plná penzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na letný pobyt sme sa s dcérou vydali autom z maďarského mesta Miskolc. Vzhľadom na to, že som v hoteli bol na dovolenke už niekoľkokrát, cestu už poznám naspamäť. 🙂 Z Miskolca sme išli po diaľnici smerom na mesto Debrecín, takže som využil celoročnú diaľničnú známku (on-line je možné kúpiť známku s platnosťou na 10 dní za 19,8 €). Kúsok pred Debrecínom sme z diaľnice zišli a pokračovali sme na obec Nyíradony. Aj napriek prebiehajúcej letnej turistickej sezóne neboli nikde kolóny a trasu s dĺžkou 120 km sme prešli asi za hodinu a pol.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vonkajšie parkovisko, ktoré svojou kapacitou zodpovedá veľkosti hotela. Najskôr sme zastavili priamo pred hlavným vchodom, aby sme si z auta vyložili batožinu, a potom sme si našli parkovacie miesto vzdialené asi minútu chôdze od hotela. Parkovanie je zadarmo a rezervácia nie je nutná. Pre bezpečnosť áut sa vstupná brána vedúca k hotelu na noc uzatvára.

Kde sme sa ubytovali?

Borostyán Med Hotel **** nás úplne očaril, akonáhle sme bránou prešli do obrovskej záhrady s jazerom. Zámocká budova hotela vyzerá naozaj ako z rozprávky a nenechá nikoho na pochybách, že práve tu si užijete dokonalý pobyt v luxusnom prostredí. Skvelý prvý dojem pokračoval aj po tom, ako sme vstúpili do hotela. Kombinácia krištáľových lustrov, mramorových podláh a elegantného nábytku vytvárala jedinečnú atmosféru. Na prvom poschodí hotela sa nachádza veľká terasa, odkiaľ sme sledovali slnko pomaly zapadajúce za les, čo bol nezabudnuteľný zážitok.

Pokiaľ na pobyt pôjdete s deťmi, rozhodne odporúčam ubytovať sa rovnako ako my v dvojizbovom rodinnom apartmáne s tematickou detskou izbou. Apartmán bol veľmi priestranný (cca 40 m²) a jeho súčasťou boli spálňa, detská izba, 2 balkóny a vlastná kúpeľňa. Z každej izby sme mali vstup na balkón, odkiaľ sme si vychutnali krásny výhľad do záhrady. Nábytok v apartmáne bol rovnako ako v celom hoteli veľmi elegantný. V mojej izbe sa nachádzala manželská posteľ s nočnými stolíkmi, písací stolík, televízor, minibar, veľké zrkadlo a šatníková skriňa. Drobným detailom, ktorý mi však urobil radosť, boli zásuvky s portami na USB a USB-C pre jednoduché nabíjanie elektronických zariadení. Izba ďalej disponovala elektrickými roletami a nastaviteľnou klimatizáciou. V kúpeľni sa nachádzal sprchovací kút, fén, umývadlo so zrkadlom a sada kozmetiky.

Z ružovej izbičky pre dievčatká bola dcéra absolútne nadšená. Miestnosti s princeznovskými tapetami a pestrofarebným kobercom dominovala ružová poschodová posteľ v štýle bábiky Barbie. V izbe nechýbal ani detský stolík so stoličkami, kde si mohla dcéra kresliť.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Náš pobytový balíček zahŕňal plnú penziu, ktorej súčasťou boli raňajky, obedy aj večere vo forme bufetu a k tomu olovrant. Ako prvé musím spomenúť exkluzívne prostredie hotelovej reštaurácie vybavenej krištáľovými lustrami a luxusným nábytkom, vďaka čomu sme si dopriali doslova kráľovské hody. Raňajky boli dokonalým štartom každého dňa pobytu. Na švédskych stoloch na nás čakal široký výber teplých aj studených a sladkých aj slaných raňajkových jedál. Ja som sa nemohol nabažiť miešaných vajíčok so syrom a do chrumkava opečenej slaninky s celozrnným pečivom. Ochutnal som tiež lečo, pečené fazule v paradajkovej omáčke či kvalitnú klobásu. Dcéra, ktorá dáva prednosť sladkým raňajkám, si veľmi obľúbila krupicovú kašu a cereálie, ku ktorým boli k dispozícii jogurty, kravské mlieko a 5 rôznych druhov rastlinného mlieka. Z nápojov boli v ponuke ovocné džúsy, talianska káva a pre pôžitkárov dokonca neobmedzená konzumácia šampanského.

Aj obedy a večere zahŕňali pestrú škálu chutných jedál. Na výber boli vždy 3 druhy polievok, niekoľko mäsitých jedál a rôzne prílohy. Zakaždým bol v ponuke aj pokrm s rybou a bezmäsité jedlo. Ochutnať sme mohli ako tradičnú maďarskú kuchyňu, tak medzinárodné špeciality. Skvele postarané bolo tiež o deti, pre ktoré tu boli napríklad rôzne druhy cestovín, nugetky, vyprážaný syr a hranolky. Nápoje počas obedov a večerí sa objednávali pri obsluhe na číslo izby a platili sa pri check oute.

Popoludňajší snack sa podával na úplne novej hotelovej terase pri bazéne, kde sme si mohli vychutnať vynikajúce občerstvenie aj úžasný výhľad. Väčšinou sme si popoludnie spríjemnili osviežujúcou limonádou a sladkou dobrotou ako sú palacinky, šišky či rôzne zákusky.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas vodných radovánok v Aquaticum Outdoor Water Parku sme potrebovali doplniť energiu. Vybrali sme podnik Hullám Bistro, ktorý sa nachádza priamo vo vodnom parku. Dali sme si menu s hamburgerom a hranolkami, čo bola skvelá voľba – jedlo bolo chutné a za skvelú cenu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotelové wellness centrum je naozaj fantastické! Jeho súčasťou sú vnútorné aj vonkajšie bazény (vrátane plaveckého), termálny bazén s vnútornou a vonkajšou časťou a 4 vírivky s termálnou vodou. Okolo bazénov sú zadarmo k dispozícii ležadlá, slnečníky, stoličky aj stolíky. Zarelaxovať si môžete aj v saunovom svete s fínskymi saunami, infra saunou, aroma saunou a parným kúpeľom. Nechýba ani ľadový bazén na osvieženie po saunovaní. Vo wellness sa môžete zadarmo zúčastniť aktivít, ako sú saunovacie ceremoniály či vodný aerobik. Hotel je obklopený rozľahlou záhradou s jazerom, takže môžete odpočinok vo wellness striedať s prechádzkami v prírode. A to vrelo odporúčam - ja si takto vždy skvele dobijem baterky!

Deti sa môžu vyšantiť hneď v troch krytých vnútorných bazénoch s toboganmi či na vonkajšom ihrisku. Dcéra sa naučila v lete plávať, a tak svoje plavecké schopnosti preverila vo vonkajšom bazéne obklopenom zeleňou. Smäd sme mohli uhasiť v dvoch baroch – jeden je vo vnútornej časti wellness a druhý priamo vo vonkajšom bazéne. Napriek tomu, že bol hotel počas nášho pobytu plne obsadený, vďaka veľkosti wellness to vôbec nebolo poznať a vždy sme si užili zábavu vo vode aj relaxáciu. Veľkou výhodou je, že neobmedzený vstup do wellness je platný aj v dni príchodu a odchodu. Wellness centrum v 4* Borostyán Med Hoteli je naozaj špičkové a nadchne ako milovníkov odpočinku, tak rodiny s deťmi.

Aké mal hotel zázemie pre deti?

Borostyán Med Hotel **** je ako stvorený na rodinnú dovolenku s deťmi! Už pri výbere izby som využil možnosti zarezervovať si rodinný apartmán s ružovou izbičkou pre princezné, z ktorej bola dcéra úplne unesená. Skvele pripravení boli aj v hotelovej reštaurácii, kde nikdy nechýbalo detské menu s dobrotami pre malých stravníkov. Dcéra si najviac obľúbila sladký olovrant, ktorý sa podával na terase s úžasným výhľadom.

Súčasťou hotela je aj vonkajšie ihrisko a herňa, v ktorej sa pobavia malí i veľkí. Okrem hračiek pre deti je tu k dispozícii napríklad stolný futbal, biliard, hry vo virtuálnej realite či interaktívne hry na automatoch. Veľmi sa mi páčilo, že v tomto smere hotel myslel aj na rodičov a mohli sme si s dcérou užiť zábavu spoločne.

Kam sa vydať na výlet?

Hotel poskytuje pestré možnosti vyžitia a služieb, takže sme tentoraz na výlety nejazdili každý deň. V hoteli môžete pokojne stráviť celú dovolenku a nudiť sa rozhodne nebudete! 🙂

  • Moja dcéra je vodný živel, a tak sme si nemohli nechať ujsť príležitosť navštíviť vodný park Aquaticum v Debrecíne. Tento moderný aquapark ponúka nekonečné možnosti zábavy aj relaxácie. Súčasťou je 15 bazénov s mnohými atrakciami aj wellness časť so saunami, vírivkami a termálnymi bazénmi. Vo vodnom parku Aquaticum si na svoje prídu úplne všetci od bábätiek pre starých rodičov.
  • Mesto Debrecín je od hotela vzdialené len 15 km a rozhodne stojí za návštevu! Nachádzajú sa tu napríklad najväčší kostol v Maďarsku, termálne kúpele Kerekestelep či vyššie spomínaný vodný park Aquaticum.
  • Zoologická záhrada Debrecín sa nachádza v malebnom prostredí debrecínskeho lesa Nagyerdő. Jej súčasťou je aj najväčší zábavný park v regióne.

Záverečné hodnotenie pobytu v Borostyán Med Hoteli ****

„V Borostyán Med Hoteli **** som dovolenku strávil už niekoľkokrát a zakaždým som bol maximálne spokojný. Vďaka zrekonštruovanému wellness centru s mnohými bazénmi, vírivkami a saunovým svetom si tu užijete dokonalý pobyt v akomkoľvek ročnom období. Hotel ponúka perfektné zázemie pre hostí všetkých vekových kategórií. Moja dcéra bola nadšená z izbičky ako pre princeznú, modernej herne, detských bazénov aj vynikajúceho jedla. Hlavnými dôvodmi, prečo sa do hotela tak veľmi rád vraciam, sú luxusné prostredie, krásny zámocký park s jazerom, špičkové wellness aj lahodná plná penzia! Či už túžite po relaxácii, romantike vo dvojici, alebo rodinnej dovolenke s deťmi, toto je to pravé miesto na váš budúci pobyt.“


👍 Pobyt v Borostyán Med Hoteli **** bol osobne overený Zoltánom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 20. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň