Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Szieszta v Šoprone

Vydajte sa s Eliškou, členkou nášho tímu Travelking, do Maďarska. Konkrétne do Hotela Szieszta v Šoprone. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Szieszta v Šoprone

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 5. 7. 2024 - 7. 7. 2024
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Szieszta
  • Lokalitou ubytovania je: Maďarsko
  • Cestovala som s: Kolegyňou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autobusom/vlakom

Kam a ako sme išli?

Na našu cestu do Maďarska sme vyrazili v skorých ranných hodinách autobusom Flixbus z Brna (cena cca 16 €/cesta/osoba). Jazda bola bez prestupov a bez problémov, do Šopronu sme dorazili za cca 3 a pol hodiny, okolo desiatej dopoludnia, tak akurát na brunch a občerstvenie v meste. K hotelu sme sa potom zviezli Boltom. Aj napriek hladkému priebehu prvej cesty by som ale autobusovú dopravu z/do Šopronu neodporučila a nabudúce by som zvolila radšej cestu autom alebo vlakom (aj keď je výrazne drahšia). Naspäť do Brna sme totiž cestovali naozaj zložito. Autobus s avizovaným odchodom o 22:40 hodín postupne naberal oneskorenie a cca po hodine prestali chodiť akékoľvek aktualizácie a informácie o jeho príchode. Nakoniec sme okolo polnoci zistili, že jazda bola zrušená a môžeme si počkať na ďalší spoj, ktorý ide za 24 hodín. 😁 Rozhodli sme sa teda pre náhradnú cestu vlakom, ktorý odchádzal o 5:00 ráno, a z dovolenky sme sa tak vrátili o niečo menej oddýchnuté, než by sme si priali.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Szieszta sa nachádza na kraji mesta, priamo pri rozsiahlom lesoparku a neďaleko kúpaliska. Výhodou tejto lokality je najmä božský pokoj a krásny výhľad. Na recepcii nás privítal veľmi príjemný personál hotela, dostali sme všetky dôležité informácie aj tipy na výlety. Ubytovali sme sa v kompletne zrekonštruovanej izbe na 7. poschodí s balkónom, z ktorého bolo vidno priamo do lesa, na rozhľadňu aj televíznu vežu. Izba doslova voňala novotou, k dispozícii sme mali naozaj pohodlné oddelené postele, televíziu s plochou obrazovkou, písací stôl a úložné skrine. Vďaka zatemňovacím závesom a klimatizácii sme sa prebúdzali náležite oddýchnuté. Ako zhodnotila Kristýna, „takto dobre som sa už dlho nevyspala“. Nechýbala moderná kúpeľňa so sprchovacím kútom, toaletou, umývadlom, podsvieteným zrkadlom a fénom na vlasy. V izbe je aj minibar, respektíve malá chladnička, do ktorej si môžete nakúpiť nápoje na recepcii. Pri tých ma pozitívne prekvapila prívetivá cena, výrazne nižšia, než som pri hotelových minibaroch zvyknutá. Nebojte sa tak dopriať si pohár Prosecca 😉.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Náš pobyt zahŕňal polpenziu - raňajky aj večere vo forme bufetu. Piatková večera bola výberom trochu chudobnejšia, pravdepodobne kvôli menšej obsadenosti hotela, v sobotu už bol ale výber o dosť zaujímavejší. Ochutnali sme okrem iného lasagne, bravčové mäso vo vlastnej šťave, pečené zemiaky, kuracie prsia zapečené so syrom, šaláty, dezerty a iné dobroty. Jedlo bolo chutné a dostatočne zasýtilo. Piatková večera bola navyše doplnená živou hudbou.

Raňajkový bufet bol oba dni nášho pobytu bohatý, nechýbali párky, vajíčka v rôznych úpravách, salámy, syry, nátierky (u tých by som však ocenila aj iné ako maďarské popisky), sladké pečivo, ale aj špeciality ako nakladaný hermelín , klobása a lečo. Nápoje boli klasické - čaj a káva, voda či džúsy z automatu. Jeden deň sa dokonca v ponuke objavilo sójové mlieko, čo ma – slabý kus s laktózovou intoleranciou – vždy poteší.

Ako sme sa najedli v okolí?

Keďže sme sa stretli jedna nadšená gastroturistka a druhá milovníčka výberovej kávy, nemohli sme vynechať návštevu niekoľkých podnikov v meste:

  • Coffee Clinic bola našou prvou šopronskou zastávkou. Môže sa pochváliť príjemným prostredím a ľahkými, originálnymi raňajkami – napríklad namiesto pečiva používa batáty, potenciálne by tak niektoré tunajšie jedlá mohli byť aj bezlepkové.

  • El Gusto Gourmet je moderná kaviareň a reštaurácia s pestrou ponukou. Dali sme si batátové hranolky (tým ja skrátka nikdy neodolám), Caesar šalát a Limoncello Spritz, ktorý v horúcom lete príjemne osviežil a zdvihol náladu.

  • Útulná Malmacska sa ukrýva na kraji mesta, asi 50 minút pešo od hotela, má ale jedno zásadné lákadlo, kvôli ktorému sem kdekto rád zavíta – ide totiž o mačaciu kaviareň. Môžete si tak užiť nielen osviežujúcu limonádu alebo espresso tonic, ale aj poškrabkať za uškom ragdollku, bengálku a iné krásne mačacie plemená.

  • Kaviareň Kultúrpresszó ponúka výberovú kávu a občerstvenie. Vyskúšali sme pistáciovú tartaletku a karamelový cheesecake, coldbrew a match latte a všetko bolo na jednotku.

  • Reštauráciu ZAKAnT nájdete na kopci kúsok od centra. My sme sem vyrazili na obed a naozaj sme si pochutnali - rizoto s lososom a sumec s cuketovým pyré sa priamo rozplývali na jazyku a nešlo ani o žiadne „degustačné“ porcie, ako som sa pôvodne obávala. Naopak, jedla bolo toľko, že sme mali skoro problém všetko zjesť. Kristýna otestovala aj miestne červené víno Kékfrankos a všetkým ho odporúča!

  • Baranka je cukráreň a kaviareň v centre mesta. Dali sme si tu kávičku po obede a obdivovali nádherné dezerty vo vitríne. Na tie už ale, bohužiaľ, v žalúdku nezostalo miesto.

  • A na záver A Bözsi – stánok s občerstvením v parku Erzsébet kert (Alžbetínska záhrada) s tou najmilšou obsluhou, ktorá vás nenechá sedieť vonku na daždi a ešte vám donesie chrumky zadarmo. Dali sme si grilovanú klobásu, víno a maďarský radler Gösser Spritz.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Na prízemí hotela sa nachádza wellness centrum so saunami, vírivkou a relaxačným bazénom. Niektoré časti hotela už sú staršie a najviac to bolo poznať na sprchách vo wellness, ktoré by si zaslúžili renováciu. Celá budova hotela sa ale postupne rekonštruuje, iste tak čoskoro príde rad aj na ne. Pozitívom boli nové sauny, fínska so soľnou stenou a parnou so svetelnou terapiou. Vírivka bola dostatočne teplá a aj voda v bazéne mala príjemnú teplotu na plávanie. Večer sa navyše v prostredí wellness rozsvietili ďalšie farebné svetlá, ktoré mu dodávali príjemnú atmosféru. K dispozícii sú ležadlá okolo bazéna a v pokojnej odpočivárni, a dopriať si môžete aj masáž, solárium a ďalšie relaxačné procedúry, tie sme ale nevyužili. Hoci bolo v hoteli cez víkend celkom dosť ľudí, wellness nebolo nijako preplnené, mali sme dostatok priestoru na plávanie aj relaxáciu.

Tip: Len kúsok od hotela sa nachádza moderné kúpalisko Lővér s vnútornými bazénmi, vírivkami, vonkajšou „plážou“ a ďalšími atrakciami. My sme jeho návštevu, bohužiaľ, nestihli, pokiaľ ale v lete vyrážate na dlhší pobyt a trebárs aj s deťmi, určite sem zájdite.

Kam sa vydať na výlet?

Veľká časť nášho výletovania sa odohrávala v lesoparku Lövér, na ktorého kraji sa hotel nachádza. Les je plný turistických trás, výletných cieľov a možností vyžitia, ktoré vás zabavia hneď na niekoľko dní. Niektoré trasy sú veľmi oddychové a po ceste stretnete aj informačné tabule s cvikmi pre seniorov (áno, poctivo sme si zacvičili), inokedy sa stane, že chodník tak nejako zmizne a musíte sa chvíľu predierať lesom. Našťastie sme sa ale vyhli povesti českých turistov a až na pár škrabancov sme sa z húštiny vymotali prakticky bez zranení. Na našej trase sa nachádzala napríklad rozhľadňa Károly, Trianonský pamätný park, vybudovaný pri príležitosti stého výročia Trianonského mierového ediktu, alebo Park divokej zvery, kde sme si mohli nakŕmiť muflóny, pohladiť kozy alebo prezrieť rôznorodé exempláre.

Vyrazili sme ale, samozrejme, aj do mesta. Historické centrum je malebné a pomerne pokojné, v deň našej návštevy sa navyše na námestí odohrávala výstava veteránov, mali sme tak aj ďalší zaujímavý zážitok. Z pamiatok stojí za návštevu šopronská požiarna veža, z ktorej uvidíte až do Rakúska, a ktorá je obklopená komplexom ďalších historických budov, vrátane múzea a archeologického náleziska. Prešli sme si tiež Starú synagógu, námestie Fo tér a ďalšie uličky mesta. Naše putovanie sme zakončili v parku Erzsébet-kert, kde sme práve natrafili na živý koncert dychovej hudby. A áno, občas sa ozvala očakávaná skočná polka, počas koncertu ale zazneli aj songy od ABBY, Michaela Jacksona a ďalšie oldies klasiky, ktoré v podaní dychových nástrojov naozaj nikde inde nebudete počuť.

Posledný deň nášho výletu, bohužiaľ, nefungovali úložné skrinky na námestí, našťastie nás ale zachránili v turistickom centre v strede mesta, kde nám až do popoludnia schovali batožinu, a my sme sa tak mohli prechádzať po meste bez nepríjemného závažia. Celkovo ma na Šoprone očarili predovšetkým miestni ľudia, od ochotného personálu v hoteli cez obsluhu turistického centra až po zamestnancov autobusovej stanice, ktorý nám pri nekonečnom čakaní na stratený autobus odomkli čakáreň a priniesol vodu na pitie, so solidárnym zhodnotením, že naša situácia je „katasztrófa“. S angličtinou tu síce mnohokrát nepochodíte 😃, ale s nejakými základmi nemčiny, alebo „rukami nohami“ sa dá nakoniec dohovoriť s každým.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Szieszta

„Z pobytu v šopronskom Hoteli Szieszta som sa vrátila plná príjemných dojmov. Potešil ma milý personál, ktorý nám so všetkým ochotne poradil, krásna, moderná izba a božský pokoj, v ktorom si naozaj nádherne oddýchnete. Jedlo v hoteli bolo chutné a výber dostatočný, zaujímavým spestrením bola aj živá hudba na piatkový večer. Vo wellness sme si užili relax v saunách, vírivke aj bazéne, ktorý bol po celodennom výlete naozaj zaslúžený. Pri návšteve hotela je potrebné počítať s tým, že niektoré vybavenie je trochu staršie, vzhľadom na prebiehajúcu rekonštrukciu to ale iste bude čoskoro minulosťou. Pobyt som si celkovo užila a v Hoteli Szieszta som sa cítila príjemne a vítaná.“


👍 Pobyt v Hoteli Szieszta bol osobne overený Eliškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň