Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v luxusnom Parkhoteli Richmond ****

Vydajte sa spolu s Nikolou, členkou nášho Travelking tímu, do kúpeľného mesta Karlove Vary. Konkrétne do Parkhotela Richmond ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v luxusnom Parkhoteli Richmond ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 25. 7. 2024 - 27. 7. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Parkhoteli Richmond ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Z južnej Moravy to máme do Karlových Varov, bohužiaľ, celkom ďaleko, a tak som toto slávne kúpeľné mesto navštívila až teraz. Išli sme najkratšou a najrýchlejšou trasou cez Prahu. Takmer celú dobu sme išli po diaľnici, takže sme si za 270 Kč kúpili diaľničnú známku s platnosťou na 10 dní. Trasa bola dlhá okolo 360 km a za necelé 4 hodiny sme boli v cieli. V Karlových Varoch sa nachádza vlaková aj autobusová stanica, a dá sa do nich teda dostať aj hromadnou dopravou.

Ako to bolo s parkovaním?

Vzhľadom na to, že ide o veľký hotel, som kvôli parkovaniu radšej vopred zavolala na recepciu. Tam mi povedali, že rezervácia státia nie je nutná. Auto sme zaparkovali priamo pri hoteli na parkovisku stráženom strážcom. Ide o platené parkovanie za cenu 150 Kč/noc. Poplatok za parkovanie sme uhradili až pri check-oute.

Kde sme sa ubytovali?

Lokalita Parkhotelu Richmond **** je doslova dokonalá. Nachádza sa v okrajovej časti Karlových Varov, a tak je dostatočne vzdialený od ruchu mesta aj hlavnej cesty. Impozantná budova hotela je obklopená anglickým parkom a priamo pred ňou preteká rieka Teplá, ktorej príjemný šum sme počúvali pri zaspávaní. Na protiľahlej strane rieky je krásna japonská záhrada, kde si môžete prechádzky spestriť popíjaním minerálneho prameňa Štěpánka, ktorý vyviera v drevenom altánku. Na karlovarskú promenádu ​​s kúpeľnými kolonádami, liečivými prameňmi, obchodmi a reštauráciami je možné z hotela dôjsť pešo za 15 minút. Do mesta jazdia aj mestské autobusy, ktoré zastavujú na ceste pred hotelom a lístky na ne je možné zakúpiť aj na recepcii.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe typu LUX. Izba bola veľmi priestranná a vybavená manželskou posteľou, klimatizáciou, televíziou, mini chladničkou, pohovkou, stolíkom a dvomi kreslami. Z izby bolo možné vyjsť na zdieľaný balkón, ktorý sa tiahol cez celé 1. poschodie. Na balkóne boli stoličky na posedenie a bol z neho naozaj fantastický výhľad na zalesnené vrchy s rozhľadňou Diana. V kúpeľni bola sprchová vaňa, toaleta, bidet, dvojumývadlo, fén a osobná váha. Všetky priestory hotela boli perfektne čisté a oceňujem aj kvalitnú zvukovú izoláciu, vďaka ktorej bol v izbe úžasný pokoj.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Náš pobytový balíček zahŕňal polpenziu, ktorá sa vo forme bufetu podávala v hotelovej reštaurácii na prízemí. Raňajkový bufet bol veľmi bohatý a zahŕňal množstvo teplých, studených, sladkých i slaných variantov pokrmov pre ten najlepší štart dňa. Dať sme si mohli napríklad vajíčka pripravené na 3 spôsoby, párky, vyprážanú slaninku, fazuľu v paradajkovej omáčke, nátierky, syry, údeniny a pestrý výber pečiva. Zo sladkého tu boli napríklad lievance, müsli, cereálie, ovocné džemy, buchty či teplé kaše (pšenová, krupicová aj ovsená). Na pitie sme si mohli dať kávu z automatu, ovocné šťavy, čaj, vodu či mlieko. Raňajky prebiehali od 7:30 do 10:00 hodín s tým, že o desiatej hodine začínali prípravy na obed, takže odporúčam nechodiť na poslednú chvíľu. Avšak až do konca bolo jedlo dopĺňané a obsluha sa o hostí skvele starala. Za príplatok je možné zaistiť aj obedy, ktoré majú tiež formu bufetu. Hotelová reštaurácia ponúka aj menu à la carte.

Večere sa podávali od 17:30 do 19:30 hodín. Rozpis jedál, ktoré sa budú na večeru servírovať, bol od rána vyvesený v reštaurácii. Na výber boli 4 druhy mäsa, ryba, rôzne prílohy, jedno sladké jedlo (napr. žemlovka či sladké buchty) a jedno vegetariánske. Ďalej boli k dispozícii dva druhy polievok a studený bufet s predjedlami, zeleninovými šalátmi, ovocím a pečivom. Mäso nám na tanier servírovala obsluha a všetko ostatné sme si už mohli dať sami. Pochutnali sme si napríklad na teľacích plátkoch, kuracích stehnách a pečenej kačke s karlovarskou knedľou a kapustou. Výbornú večeru sme zakončili sladkou bodkou v podobe zmrzliny. Súčasťou večerného bufetu bol čierny čaj, ostatné nápoje sme si mohli za príplatok objednať z nápojového lístka. Jedlo v tomto hoteli hodnotím naozaj veľmi vysoko! Výber bol pestrý a všetky pokrmy boli skvele pripravené aj dochutené.

Ako sme sa najedli v okolí?

V Karlových Varoch je obrovské množstvo reštaurácií od klasickej českej kuchyne cez taliansku a gruzínsku až po ázijskú. K tomu je tu množstvo fastfoodových reštaurácií a kaviarní, takže rozhodne je kde sa najesť! 🙂 Priamo v hoteli sa môžete naobedovať alebo si dať kávu a zákusok či sladký pohár.

  • Počas prechádzky po promenádach sme si v Bistrotéke LZ dali vynikajúci sendvič a chlebíček. Ponúkajú tu aj zákusky a poludňajšie menu za výhodnú cenu.
  • Priateľ je znalec dobrej kávy, a tak sme zavítali do slávnej kaviarne Republica Coffee, kde sme si dali výborné double espresso a dezert. Z čerstvo upraženej kávy tu pripravujú najrôznejšie kávové špeciality vrátane cold brew. Tento podnik odporúčame všetkým milovníkom kávy!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hoci má hotel viac ako 170 rokov, jeho najväčším pokladom je moderné bazénové a wellness centrum, kam sme mali v rámci pobytového balíčka neobmedzený vstup. Župany sme mali pripravené hneď po príchode v izbe a k tomu sme každý deň pobytu mali nárok na jeden uterák a plachtu. Šľapky odporúčam mať so sebou vlastné, prípadne je možné si ich kúpiť na recepcii. Súčasťou wellness je vnútorný bazén, vírivka, bazénik s teplou žriedlovou vodou, 4 druhy sáun, Kneippov chodník a oddychová zóna s ležadlami.

Prostredie hotelového wellness centra je naozaj luxusné a ako stvorené na nerušený odpočinok. Po prechádzke po karlovarských kolonádach či v neďalekej japonskej záhrade sme si dopriali perfektný relax v bazéne, vírivke a v saunovom svete. Fínske sauny sú tu pre mužov a ženy oddelené, bylinná sauna a parná sauna sú spoločné. Hotel ponúka aj procedúry ako masáže, kúpele a zábaly, avšak my sme ich, bohužiaľ, nevyskúšali. Priamo v hoteli si môžete dopriať aj pitnú kúru - pri recepcii je možné si načapovať minerálnu vodu zo slávneho prameňa Vřídlo, ktorú v hoteli využívajú aj do liečebných kúpeľov.

Kam sa vydať na výlet?

Karlove Vary ležia uprostred zvlnenej zalesnenej krajiny, takže okrem prechádzok po kolonádach si tu môžete užiť aj parádnu turistiku v prírode. My sme sa vydali po žlto značenej trase, ktorá vedie neďaleko hotela. Za celý deň sme navštívili dve rozhľadne a niekoľko vyhliadkových miest.

  • Rozhľadňa Diana je najznámejšou vyhliadkou v okolí Karlových Varov. Vypína sa na kopci priamo nad kolonádami a je z nej nádherný výhľad. K rozhľadni je možné dôjsť buď po turistických trasách, alebo sa vyviezť lanovkou.
  • Motýlí dom Papilonia sa nachádza priamo pod rozhľadňou Diana. Ide o tropickú záhradu plnú stoviek motýľov z celého sveta.
  • Vyhliadka Petra Veľkého poskytuje úžasný výhľad na Karlove Vary zo severnej strany.
  • Vyhliadka Tři kříže má podobu vyhliadkového altánku a nachádza sa na zalesnenom vrchu na severovýchodnej strane mesta.
  • Goetheho vyhliadka je súčasťou pseudogotickej výletnej reštaurácie vybudovanej v roku 1899. Ide o miesto s jedinečnou atmosférou, odkiaľ je očarujúci výhľad na Karlove Vary.
  • Karlovarské kolonády – počas prechádzky malebným kúpeľným centrom môžete ochutnať celkom 14 minerálnych prameňov. V meste je možné skoro na každom kroku zakúpiť štýlové porcelánové hrnčeky, z ktorých vám liečivá voda bude chutiť najlepšie, a navyše si z kúpeľov priveziete parádny suvenír.

Záverečné hodnotenie pobytu v Parkhoteli Richmond ****

„Hoci sa história Parkhotela Richmond **** píše už viac ako 170 rokov, svojim hosťom ponúka moderný komfort aj špičkové služby. Nachádza sa v obklopení anglického parku vo veľmi pokojnej okrajovej časti Karlových Varov, avšak do kúpeľného centra sa dá dôjsť krátkou prechádzkou. Naša izba bola veľmi priestranná a vybavená v klasicistickom štýle, takže som si pripadala ako na zámku. Na bufetových raňajkách aj večeriach sme si veľmi pochutnali, výber bol pestrý a všetky pokrmy boli vynikajúce. Klenotom hotela je luxusné wellness a bazénové centrum s vírivkou, bazénom a saunovým svetom, kde sme sa dokonale zrelaxovali. Karlove Vary a ich okolie sú plné atraktívnych výletných cieľov. Záleží len na vás, či dáte prednosť prírode, alebo kúpeľným kolonádam a parkom. Hotel si nás získal svojím jedinečným prostredím aj príjemnou atmosférou. Pobyt tu si veľmi radi zopakujeme a odporúčame ho aj vám!“


👍 Pobyt v Parkhoteli Richmond **** bol osobne overený Nikolou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň