Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Cieplice Medi & SPA ***

Vydajte sa s Lenkou, členkou tímu Travelking, do poľských Krkonôš. Konkrétne do Hotela Cieplice Medi & SPA *** v kúpeľnom meste Jelenia Hora. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Cieplice Medi & SPA ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

V Krkonošiach už som niekoľkokrát bola, ale vždy iba na českej strane hranice. Na poľské Krkonoše som však počula len samú chválu, a tak som túto časť pohoria chcela vidieť na vlastné oči. Na víkendový pobyt s mojimi dvomi synmi a maminkou som vybrala Hotel Cieplice Medi & SPA *** v krásnom kúpeľnom mestečku Jelenia Hora (poľsky Jelenia Góra), ktoré je zo všetkých strán obklopené krásnou horskou prírodou. Výhodou týchto malebných kúpeľov navyše je, že ležia len 35 km od českého územia. Vyrážali sme autom z Brna a išli sme najrýchlejšou trasou cez Hradec Králové a poľské mesto Karpacz, čo trvalo necelé 4 hodiny. Niektoré úseky viedli po diaľnici, takže sme využili to, že máme kúpenú celoročnú diaľničnú známku. Hotel sa nachádza priamo oproti nádhernému kúpeľnému parku a s navigáciou sme ho našli bez problémov.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred hotelom je parkovisko a ďalej je možné parkovať pozdĺž príjazdovej cesty. Voľné miesto sme našli vždy. Parkovanie je bezplatné a nie je nutné ho hlásiť dopredu.

Kde sme sa ubytovali?

Prostredie hotela je parádne! Len pár krokov od neho začína veľký kúpeľný park, cez ktorý sa dá príjemnou prechádzkou za 10 minút dôjsť k areálu Cieplických termálnych kúpeľov. Park je skutočne veľký a skvele sa v ňom relaxuje. Prilieha k nemu pekná ulička s historickými budovami a množstvom obchodov.

Ubytovali sme sa v dvojlôžkovej izbe vybavenej manželskou posteľou, stolíkom s posedením a minibarom. Rozkladaciu pohovku sme využili ako prístelku pre deti. Zaujal ma priestranný šatník, s ktorým som sa v hoteli stretla prvýkrát. Nechýbala ani čistá a moderná kúpeľňa, ktorá nedávno evidentne prešla rekonštrukciou.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola polpenzia, ktorá sa podávala v peknej hotelovej reštaurácii. Raňajkový bufet bol veľmi bohatý a každý si mohol dať, na čo mal len chuť. Z teplých pokrmov tu boli miešané vajíčka, volské oká, párky či chrumkavá slaninka. K tomu nechýbali rôzne druhy pečiva, nátierky, syry, údeniny, ovocie a zelenina. Deti si mohli dopriať napríklad koláč a rôzne druhy cereálií a lupienkov s jogurtom či mliekom. Z nápojov boli k dispozícii voda, čaj a džúsy.

Bufetové večere zahŕňali polievku, 3 rôzne teplé jedlá, prílohy a šaláty, ktoré sme si mohli nabrať sami podľa ľubovôle. Iba dezert bol servírovaný a obsluha nám do priniesla, keď sme si ho objednali. Celkovo hodnotím stravu v hoteli pozitívne – jedlá boli chutné a ja aj deti sme si vždy vybrali podľa svojho gusta.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu do neďalekého letoviska Sklárska Poruba (Szklarska Poręba) sme sa naobedovali vo vyhliadkovej reštaurácii Bistro Na Widoku. Krásna historická budova reštaurácie sa nachádza na kopci, a tak sme pred sebou mesto videli ako na dlani. Ochutnali sme napríklad hamburgery, kapustnicu a paradajkovú polievku. Jedlo bolo výborné a personál ochotný, takže túto reštauráciu veľmi odporúčam!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Každý deň pobytu sme mohli využiť vstup na 2 hodiny do wellness. Dostali sme sa doň s náramkom, ktorý bolo nutné pred každým vstupom vyzdvihnúť na recepcii, kde sme si zároveň za drobný poplatok zapožičali župany. U detí zožal najväčší úspech veľký vnútorný bazén so slanou vodou, pri ktorom boli rôzne plavecké pomôcky. Ja s mamkou sme zase ocenili vírivku, fínsku a parnú saunu. Pri každej našej návšteve bolo vo wellness málo ľudí, čo bolo príjemné. Za príplatok je možné objednať rôzne druhy masáží a relaxačných procedúr, túto možnosť sme však nevyužili.

Kam sa vydať na výlet?

  • Cieplické termálne kúpele ležia len 10 minút pešo od hotela, takže za vodnými radovánkami a parádnou relaxáciou to budete mať naozaj blízko. Súčasťou areálu sú vnútorné aj vonkajšie bazény, z ktorých niektoré sú plné liečivej termálnej vody. Deti sa vyšantia na toboganoch a ďalších atrakciách, dospelí si oddýchnu v saunovom svete, vírivkách či snehovej jaskyni.
  • Chceli sme si urobiť výlet do prírody, a tak sme sa vybrali k vodopádu Sklarky. Autom sa dá dôjsť až takmer k vodopádu, a potom už je to len kúsok pešo lesom. Pri vstupe do lesa sa platí vstupné.
  • Ďalej sme navštívili vodopád Kamieńczyka, ktorý je so svojou výškou 27 metrov najvyšším vodopádom v poľských Krkonošiach. Ide o naozaj krásne miesto a v tomto prípade sa vstupné neplatí.
  • Za návštevu rozhodne stojí mesto Sklárska Poruba, ktoré je od hotela vzdialené iba 14 km. Ide o úchvatnú horskú obec plnú zelene. Jej dominantou je kovová trojmetrová socha Ducha a vládcu hôr. Na hlavnej tepne Jedności Narodowej nájdete množstvo reštaurácií, kaviarní a obchodíkov.
  • Deťom rozhodne urobíte radosť výletom do Vtáčieho parku ZOObaczysko! V parku sa voľne pohybujú pestrofarebné papagáje, sovy, sliepky i králiky. Zvieracích obyvateľov je možné nakŕmiť, čo bola veľká zábava.
  • Na spiatočnej ceste sme si urobili zastávku v Parku miniatúr v obci Kowary. V krásnom prírodnom prostredí je možné vidieť zmenšené modely poľských i českých hradov, zámkov, kláštorov a radníc. Vyfotiť sa ale môžete napríklad aj pri hore Sněžke, Eiffelovke, Soche slobody a monolitoch Stonehenge.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Cieplice Medi & SPA ***

„Pobyt v Hoteli Cieplice Medi & SPA *** sme si s deťmi veľmi užili, a to predovšetkým vďaka nekonečnej ponuke možností výletov a vyžitia. Hotel leží v malebnom kúpeľnom mestečku Jelenia Hora, len 10 minút prechádzkou parkom od Termálnych kúpeľov Cieplice. Ďaleko to však nie je ani k niekoľkým vodopádom či do atraktívnych horských stredísk s pestrými možnosťami aktivít i zábavy. Všetci sme ocenili, že sme si po výletoch mohli oddýchnuť v hotelovom wellness s bazénom, vírivkou a saunami. Izby sú vybavené v klasickom štýle, čo nám bohato stačilo. Na polpenzii sme si pochutnali všetci od babičky po najmladšieho syna. Hotel odporúčam všetkým, ktorí chcú dovolenku stráviť na výletoch, alebo kúpeľnými procedúrami. Oboje si tu vychutnáte dosýta!”


👍 Pobyt v Hoteli Cieplice Medi & SPA *** bol osobne overený Lenkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň