Chcete zažiť naozaj jedinečný pobyt v dokonalom súzvuku s prírodou? Ubytujte sa v jednom z posedov Blanko a užite si krásnu prírodu Českej Kanady a ničím nerušený pokoj. Na dosah budete mať skvelé výletné ciele, vrátane krásnych historických pamiatok. Tešiť sa môžete aj na welcome drink, raňajky formou bufetu a vonkajšie ohnisko či gril na zapožičanie.

O ubytovaní

Blanko posedy sú súčasťou moderného rezortu pri prírodnej rezervácii Blanko, rakúskych hraníc a Novej Bystřice, v oblasti tzv. Českej Kanady. V okolí si na svoje prídu turisti, športovci aj rodiny s deťmi. Ponuka výletných cieľov v okolí je jednoznačne pestrá. Či už vás zaujímajú prírodné krásy alebo historické pamiatky, určite si prídete na svoje.

Prejdite sa okolo rybníka Blanko (v zime tadiaľ vedie aj bežkárska trasa) a vyrazte k zaniknutej osade Mních (3,1 km) alebo na Hamerský vrch (4,9 km). Navštíviť môžete aj lesnú stanicu (12,7 km) v neďalekom Kaproune, kde bol v roku 1900 vyhodený z vlaku český velikán Jára Cimrman za čiernu jazdu. Pri výletoch za pamiatkami potom nesmiete vynechať hrad Landštejn (14,3 km), považovaný za srdce Českej Kanady, kostol Najsvätejšej trojice (7,9 km) v Kláštore, ako najvýznamnejšiu barokovú pamiatku v južných Čechách, alebo historické mesto Slavonice (24 km) s krásnou renesančnou architektúrou.

V lete nebudete mať núdzu ani o možnosti kúpania či rybolovu, južné Čechy sú predsa len rajom rybníkov. Osviežiť sa môžete priamo v rybníku Blanko, ktorého súčasťou je aj malé slatinné rašelinisko, vďaka ktorému by miestna voda mala mať pozitívne účinky na zdravie. Môžete vyraziť aj k rybníku Velký klikovský (13,4 km) a ďalším. Pokiaľ dávate pred kúpaním v prírode prednosť aquaparku, navštívte ten v Jindřichovom Hradci (20,1 km), kde na vás čaká množstvo vodných atrakcií. V zime zase otestujte Lyžiarsky areál Hradiště pri Novej Bystrici (5,2 km) s 300m zjazdovkou a 3 vleky.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v štýlovom posede Krabička alebo Domeček, kde si užijete jedinečný pocit spätosti s prírodou pri zachovaní komfortu a bezpečia. Posedy sú vybavené skladacou posteľou, stolíkom so stoličkami a malou kuchynkou. Posed Krabička je vhodný maximálne pre dve osoby, Domeček ubytuje až päť hostí vďaka zabudovanému spaciemu poschodiu. V posede nie je zavedená elektrina ani voda, k dispozícii ale budete mať lampášik a powerbanku a využiť môžete WC a kúpeľňu v hlavnej budove.

Na čom si pochutnáte?

V hlavnej budove rezortu sa servírujú aj bohaté raňajky formou bufetu, kde si vyberiete podľa vašej chuti. V kuchynke posedu či pri vonkajšom grile navyše môžete predviesť aj svoje kulinárske schopnosti.

Blanko posedy

Blanko posedy

Smrčná 61 , Nová Bystřice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Blanko projekt s.r.o. IČ: 27675548


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zdarma - pouze malá plemena
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Vzdialenosť od rybníka
40 m
Zastávka
3,7 km
Aquapark
31,4 km
Zjazdovka
5,2 km
Bežkovanie
1,9 km

Tipy na výlet

Česká Kanada

Česká Kanada Tip na výlet

Chcete sa pozrieť za oceán, a predsa zostať v Česku? Potom sa vyberte do Českej Kanady, okúzľujúceho prírodného parku v južných Čechách. Oblasť sa rozprestiera medzi mestami Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak a láka na krásnu krajinu plnú skalných útvarov, rybníkov a pamiatok.

Česká Kanada je obľúbenou rekreačnou oblasťou počas celého roka. V lete si tu užijete prechádzky v prírode, kúpanie aj cyklovýlety. V zime môžete krajinou prechádzať na bežkách. Páčiť sa tu bude aj najmenším výletníkom, na ktorých tu čaká množstvo dobrodružných náučných chodníkov, interaktívne detské ihriská a množstvo atrakcií, na ktoré hneď tak nezabudnú.

Tipy na výlety v Českej Kanade?

  • Mesto Jindřichův Hradec
  • hrady Landštejn, Stráž nad Nežárkou
  • Jindřichohradecká úzkokolejka
  • Graselov chodník a Graselova sluj (rozsadlina v skalách, jaskyňa)
  • Kamenný stôl a Ďáblova prdel
  • Kačležský rybník
  • Kukuřičné bludisko, Fantazium (Houbový park a Ráj skřítků)
Viac informácií
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Múzeum veteránov Nová Bystrica
Múzeum veteránov Nová Bystrica
Hrad a zámok Jindřichův Hradec
Hrad a zámok Jindřichův Hradec