Penzióne Centrum Slezská Harta sa nachádza v podhorí Jeseníkov v dedine Rázová. V blízkosti ubytovania sa rozprestiera vodná nádrž Slezská Harta, ktorá láka na kúpanie, rybárčenie aj prechádzkam pozdĺž vody. Páčiť sa tu bude všetkým milovníkom prírody, ktorí si po svojich potulkách jedinečnou krajinou môžu oddýchnuť v privátnej fínskej saune. Tešiť sa môžete aj na výdatné kontinentálne raňajky.

O ubytovaní

Penzión Centrum Slezská Harta sa nachádza v podhorí Jeseníkov v obci Rázová. Ide o ideálny priestor pre teambuildingy aj rodinnú dovolenku vďaka bohatým možnostiam vyžitia v okolí. Páčiť sa tu bude všetkým milovníkom prírody, ktorí sa tu okrem turistiky môžu venovať aj odpočinku v pokojnej krajine alebo miestnom wellness centre.

Samotná obec Rázová vám ponúkne hneď niekoľko krásnych prírodných úkazov. Nájdete tu napríklad vzácne Razovské tufity, zaujímavé geologické útvary, ktoré vznikli sopečnou činnosťou a pozdĺž ktorých sa môžete vydať na príjemnú prechádzku. Z prírodných zaujímavostí v okolí stojí za zmienku aj Venušina sopka alebo Uhlířský vrch s pútnickým kostolom Panny Márie Pomocnej.

V blízkosti ubytovania môžete na rekreáciu využívať najmladšiu českú priehradu - Slezskú Hartu. Poslúži vám na kúpanie, rybárčenie aj vodným športom, ako je paddleboarding a windsurfing. Parádnym zážitkom bude aj plavba lodičkou. Nádrž pripomínajúca svojím tvarom draka je obklopená sviežou prírodou ideálnou na prechádzky a okolité cyklotrasy lákajú na cyklovýlety.

Ďaleko to nebudete mať ani k presláveným jesenickým klenotom. V Karlovej Studánke môžete relaxovať v horských kúpeľoch a užívať si najčistejší vzduch v republike. Zájdite sa tiež pozrieť na vodopády Bielej Opavy alebo si vyšliapnite na Praděd, najvyššiu horu Jeseníkov. Preskúmajte aj mesto Bruntál s barokovým zámkom a múzeom venovaným bruntálskej prírode a tradičným remeslám.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa servírujú výdatné kontinentálne raňajky, ktoré vám dodajú energiu na deň plný aktivít.

Kde budete relaxovať?

Po celodennom výlete nie je nič lepšie, než si náležite oddýchnu a uvoľniť unavené svaly v horúcej fínskej saune. Tú si môžete užiť priamo v penzióne.

Za ďalšou relaxáciou sa vydajte do wellness centra Bruntál, ktoré leží len 9 km od ubytovania.

Penzion Centrum Slezská Harta

Penzion Centrum Slezská Harta

Razová 286 , Razová
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Centrum Slezská Harta s.r.o. IČ: 21826862


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
1,1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
9 km
Zjazdovka
20 km
Bežkovanie
100 m

Tipy na výlet

Vodná nádrž Slezská Harta

Vodná nádrž Slezská Harta Tip na výlet

Vodná nádrž Slezská Harta je 9. najväčšou nádržou v Česku a prechádza ňou historická hranica Moravy a Sliezska. Okrem funkcií ako je zlepšenie kvality vody, ustálenie prietoku na rieke Morava a ďalších, plní aj funkciu rekreačnú. Môžete sa tu kúpať, loviť ryby a užiť si rôzne vodné športy ako jachting, paddleboarding, windsurfing či plavbu na loďkách.

A čo podniknúť v okolí? Velký Roudný je bývalá sopka pri vodnej nádrži Slezská Harta v Moravskosliezskom kraji. Na jeho vrchole nájdete drevenú rozhľadňu vysokú 20 m, ktorá vznikla v roku 2007. Vstup na ňu je zadarmo a uvidíte z nej krásnu okolitú krajinu vrátane trblietavej hladiny priehrady. Na rozhľadňu vás zavedie zelená turistická značka alebo NS Po vulkanitoch. Blízkym prívozom sa cez rozľahlú údolnú nádrž (870 ha) dostanete na druhý breh, kde sa môžete vydať pozrieť napríklad na vápennú pec z roku 1912.

Viac informácií
Bruntál
Bruntál
Hora Praděd
Hora Praděd
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec