Užite si dokonalý relax v maďarskom Hoteli Kumánia ***. Ten je priamo prepojený s miestnymi termálnymi kúpeľmi, do ktorých budete mať vďaka tomu neobmedzený vstup. Tešiť sa môžete aj na polpenziu s prvkami regionálnej kuchyne a krásne výletné ciele v okolí, vrátane najstaršieho maďarského národného parku, Hortobágyi.

O ubytovaní

Hotel Kumánia *** nájdete v maďarskom mestečku Kisújszállás, neďaleko národného parku Hortobágyi. Budova hotela je priamo prepojená s termálnymi kúpeľmi, ktoré sú zároveň miestnou najväčšou atrakciou. Za návštevu stoja tiež historické budovy v meste, vrátane domčeka Tájház zo 17. storočia.

Obľúbeným výletným cieľom v okolí je neďaleké mestečko Mezőtúr s krásnym historickým jadrom, ktorému dominuje radnica s vyhliadkovou vežou. Nájdete tu tiež mestské kúpele so 4 bazénmi s liečivou termálnou vodou. V múzeu Túri Fazekas sa zase môžete zoznámiť s dejinami výroby keramiky, ktorá tento región preslávila.

Pokiaľ vás lákajú výlety do prírody, vydajte sa do najväčšieho a najstaršieho maďarského národného parku Hortobágy. Budete mať príležitosť preskúmať najväčšiu step v Európe a zahliadnuť niektoré z cca 330 druhov vtákov, unikátne plemeno maďarských oviec so špirálovitými rohmi či ušľachtilé kone plemena nonius.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii si pochutnáte na tradičnej maďarskej kuchyni, vrátane lokálnych špecialít, ako je dusené jahňacie mäso. Občerstviť sa môžete aj v bufete v kúpeľoch.

Kde budete relaxovať?

Za relaxom vyrazte do prepojených termálnych kúpeľov, kde na vás čakajú:

  • Vnútorné bazény: Hattyas (zážitkový so šmykľavkami, 28-27 °C), Szejkő (termálny, 36-38 °C), Gyalpár (termálny, 34 °C), Turgóny (vírivka, 30-34 °C), detský bazén (30-32 °C)
  • Vonkajšie bazény: Tarján (plavecký, 23-27 °C), Marjalaka (termálny, 34-36 °C), Mirho (detský, 28-32 °C)
  • Saunový svet: 2 fínske sauny, infrasauna, parný kúpeľ
  • Ponuka masáží a iných procedúr

Niečo naviac

Využiť môžete aj ihrisko na plážový volejbal či futbal a požičovňu bicyklov.

Hotel Kumánia ***

Hotel Kumánia ***

Rákóczi u. 8-12. , Kisújszállás
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Kumánia Gyógyfürdő Kft. IČ: 1609013675


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0 m
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Mezőtúr

Mezőtúr Tip na výlet

Mestečko Mezőtúr sa čoskoro získa vaše srdce. Na prechádzke jeho centrom vás očarí námestie Kossuth Louis s usporiadanými domčekmi a starou radnicou na čele, z ktorej veže sa môžete pokochať panoramatickým výhľadom na mesto a okolitú krajinu. Významná je tiež história mesta, za ktorú sa môžete obzrieť vďaka niekoľkým pamiatkam, ako je kostol vo vnútornom meste alebo rodný dom maďarského národného hrdinu, ktorý bojoval za slobodu a nezávislosť, Lajosa Kossutha.

Podobne ako v ďalšom mestách tohto regiónu, aj v Mezőtúre sa môžete oddať odpočinku a zavítať do komplexu Mestských kúpeľov alebo krytého bazéna s liečivou vodou s teplotou 36 – 40 stupňov.

Čo ešte stojí v Mezőtúre za návštevu?

  • Elisabeth park a jazero Ligeti
  • Múzeum keramiky Turi
  • Umelecké expozície Mestskej galérie
  • Údolie rieky Körös
  • Židovská synagóga s múzeom
Viac informácií