Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu pri Krakove v Hoteli Zámocký Dwór w Tomaszowicach

Vydajte sa spolu s Kristýnou, členkou nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do Hotela Zámocký Dwór w Tomaszowicach. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu pri Krakove v Hoteli Zámocký Dwór w Tomaszowicach

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 27. 10. 2023 - 29. 10. 2023
  • Ubytovaní sme boli v hoteli: Dwór w Tomaszowicach
  • Lokalitou ubytovania je: Krakov
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Hotela Zámocký Dwór w Tomaszowicach sme vyrazili autom z Brna. Cesta nám trvala asi 4 hodiny a jazda bola perfektne plynulá. V podstate celý čas sme išli po diaľnici, cez Olomouc, Ostravu, Katovice a až pred Krakovom sme zišli z diaľnice smerom na ubytovanie. V Poľsku sa za jazdu po diaľnici platí na mýtnych bránach, cestou tam sme prešli asi dve alebo tri a na každej sme platili 14 zlotých. Platiť sa dá kartou. Po ceste sme si urobili zastávku v Outlete Arena Moravia, kde nájdete rýchle občerstvenie, kávu, toalety aj veľa obchodov s outletovými cenami. Je to príjemné miesto na odpočinok a ponaťahovanie sa.

Ako to bolo s parkovaním?

V cene pobytu sme mali vonkajšie parkovanie priamo pri hoteli. Miesta sa našlo naozaj veľa, dokonca aj keď sa tu stretlo viacero hostí kvôli organizovaným akciám, zaparkovali sme bez problémov. Parkovisko nie je priamo strážené, ale nachádza sa v areáli, kde sa nepohybuje nikto okrem hotelových hostí, takže sme nemali žiadne obavy.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel je zasadený v nádhernom zámockom areáli a obklopený krásnym parkom. Takmer všetky budovy bývalého zámku sú už zrekonštruované a využívajú sa buď ako ubytovanie, reštaurácie alebo miesta na organizovanie rôznych podujatí (počas nášho pobytu sa tam organizovali asi dve oslavy a jedna svadba 🙂). Park je tiež plný umeleckých sôch a nachádzajú sa tu aj staré modely vrtuľníkov a nákladných áut, takže aj samotná prechádzka areálom je zážitok. Podľa Google Map sa dá hotel ľahko nájsť, aj keď sa k nemu ide takou menšou „zastrčenejšou“ dedinkou plnou kľukatých ciest. Skvelé je tiež to, že sa nachádza naozaj iba kúsok od Krakova - asi 15 minút cesty autom, záleží na doprave. Takže na prehliadku do centra mesta sa môžete vydať kedykoľvek sa vám zachce. V Krakove odporúčame zájsť na parkovisko nad hlavnou železničnou stanicou v centre mesta, je veľké, lacné a hneď pri ňom sa nachádza obchodný dom (čo znamená toalety nablízku! 🙂).

Izba bola zariadená pohodlne, moderne a útulne. Veľká posteľ s praktickými svetlami za čelom postele, nočné stolíky, pohodlné kresielko, malý stolík so stoličkou, televízia, polička s vodou, varnou kanvicou a hrnčeky na prípravu kávy a čaju a, samozrejme, veľká skriňa. Kúpeľňa bola dostatočne priestranná, nechýbali v nej ani toaletné potreby a fén. Takže všetko, čo človek potrebuje. Vytkla by som iba jednu vec – a to, že sa izby neupratovali každý deň, čo si myslím, že by malo byť v hoteli štandard. Nepotrebujeme každý deň čisté uteráky, ale aspoň povysávať a skontrolovať, že nechýbajú žiadne základné potreby, by mal byť základ. Inak sme sa ale v izbe cítili príjemne, ako doma.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali raňajky formou bufetu. Práve v čase nášho príchodu bolo v hoteli ubytovaných málo hostí, takže prvý deň chýbal teplý bufet, a namiesto toho nám obsluha sama ponúkla, že nám urobí vajíčka alebo párky. Ponuku sme využili a okrem toho sme si vybrali aj zo studeného bufetu - rôzne druhy šuniek, syrov, šalát Caprese s mozzarellou, zelenina, šalát, domáca rybičková nátierka, paštéta aj domáca „lučina“ s pažítkou. Pestrá bola aj ponuka pečiva a sladkých raňajok. Priateľa nadchli predovšetkým plnené šišky a croissanty. Na druhý deň už prišlo hostí viac, a ráno nás tak privítal aj celý teplý bufet, kde ma príjemne prekvapila grilovaná zelenina a výber z viacerých druhov párkov. Samozrejme nechýbalo niekoľko druhov džúsov a čaj alebo káva z automatického kávovaru, ktoré si človek mohol dať koľko chcel.

Napriek tomu, že sme v hoteli nemali polpenziu, na večeru sme chodili do hotelovej reštaurácie. Nalákalo nás, že získala niekoľko ocenení, a tak sme chceli ich um otestovať „na vlastné chuťové bunky“. 😁 Prvý večer sme si dali cestoviny s krevetami a kuracie prsia sous-vide s tekvicovým pyré a zeleninou a naozaj neskutočne sme si pochutnali. Druhý večer sme mali ešte raz kura a hovädzie líčka na víne – a opäť sme odchádzali nadšení. Maličkú chybou na kráse vidím len v tom, že veľkosť porcie kuracieho mäsa nebola oba dni rovnaká, a tak bol priateľ trochu sklamaný, keď si ho na moje odporúčanie dal. Ale chuti sa nedalo nič vytknúť. Personál bol veľmi milý, a tak nás na druhý deň presvedčil aj na dezert - zvolili sme čokoládový fondant a bola to skvelá sladká bodka.

Ako sme sa najedli v okolí?

V Krakove sme zvolili typický street food, ktorý máme pri objavovaní miest najradšej, a tak sme sa zastavili na obed v Street Food Markete blízko starej židovskej štvrte. Dali sme si klasickú zapiekanku, ale možností tu bolo veľa. Pekná atmosféra s food truckami a plne obsadené stoly hovorili za všetko. 🙂

Pre milovníkov kávy je Krakov tiež veľmi prívetivé mesto, my sme ako vždy vyberali podľa aplikácie European Coffee Trip a káva bola v oboch kaviarňach (alebo skôr espresso baroch) – Emigrant 2.0 a Knitted Coffee, kam sme zavítali, skvelá.

Kam sa vydať na výlet?

V Krakove sme nenavštevovali žiadne atrakcie, ani sme sa nešli pozrieť na žiadne konkrétne pamiatky. Prechádzali sme sa pomaly mestom a nasávali atmosféru a absolútne nám to stačilo. Určite stojí za to navštíviť Barbakan, Floriánsku bránu, hlavné námestie s katedrálou, tržnicu, prejsť sa po nábreží Wawel a historickými uličkami až do židovskej štvrte Kazimierz. Mne osobne sa ale najviac páčil most cez rieku Vislu ozdobený sochami akrobatov a potom krásny park, ktorý vedie dookola centra Krakova a je ideálny na jesennú prechádzku s kávičkou. Pôvodne sme chceli ešte ísť na prehliadku do Továrne Oskara Schindlera, ale už nám nezostalo toľko času, takže tú si necháme zase nabudúce.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Dwór w Tomaszowicach

„Celý pobyt bol veľmi príjemný a odpočinkový. Bývalý zámocký areál s parkom má krásnu atmosféru a zrekonštruované priestory ubytovania sú pohodlné a moderné. V izbe sme sa cítili ako doma a raňajky formou bufetu boli dostačujúce a chuťovo veľmi dobré. Určite odporúčame navštíviť aj hotelovú reštauráciu, kde sme si dvakrát dokonale pochutnali. Hotel má skvelú polohu asi 15 minút od centra Krakova, takže odporúčame aj prehliadku mesta. Pre tých, ktorí hľadajú relax v pokojnom prostredí, je Dwór w Tomaszowicach ideálnou voľbou.”


👍 Pobyt v Hoteli Dwór w Tomaszowicach bol osobne overený Kristýnou, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 21. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň