Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** v Poľsku

Vydajte sa spolu s Nikodemom, členom nášho Travelking tímu, do Poľska. Konkrétne do Hotela Niemcza Wino & Spa ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** v Poľsku

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do malebného mestečka Niemcza v Dolnom Sliezsku na juhozápade Poľska sme to nemali ďaleko – vyrážali sme z iba 60 km vzdialeného mesta Bystrzyca Kłodzka. Zvolili sme najrýchlejšiu trasu po ceste číslo 8, ktorá vedie až k česko-poľskej hranici. Autom sme boli v cieli zhruba za hodinku. Budova hotela sa nachádza neďaleko centra mestečka Niemcza a s pomocou navigácie som ju našiel jednoducho.

Ako to bolo s parkovaním?

Hostia môžu svoje vozidlá zaparkovať na oplotenom parkovisku v areáli hotela. Toto parkovanie na mňa pôsobilo bezpečne, bolo zadarmo a nebolo nutné ho vopred rezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Príjemným prekvapením hneď na začiatku pobytu v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** bolo, že na nás v izbe čakala fľaša naozaj lahodného vína z miestnej vinice Niemczańska. Dostali sme komfortnú dvojlôžkovú izbu, ktorá poskytovala dostatok priestoru a bola zariadená v klasickom štýle. Súčasťou vybavenia bola pohodlná manželská posteľ s dvomi nočnými stolíkmi, televízor, pracovný stôl, pohodlné kreslo s podnožkou a veľká šatníková skriňa. Mňa osobne potešila aj sada na prípravu čaju a kávy. V kúpeľni bol sprchovací kút, toaleta, sada kozmetiky, uteráky, župany a papuče.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Počas pobytu sme si pochutnali na polpenzii, ktorá sa skladala z bufetových raňajok a servírovaných večerí. Vždy bolo vidno, že kvalita a čerstvosť surovín sú v tomto hoteli na prvom mieste. Počas raňajok bolo k dispozícii chrumkavé pečivo, dostatok čerstvej zeleniny a ovocia plus dva teplé pokrmy v podobe miešaných vajíčok a klobás. Na pitie sme si mohli dať kávu z kávovaru, veľa druhov džúsov a Prosecco vyrobené z miestneho hrozna.

Dvojchodové večere boli servírované a skladali sa z polievky a hlavného chodu. Hoci hlavný chod bol vždy len jeden a nebolo možné si vyberať z viacerých možností, ja osobne som si zakaždým pochutnal. Počas môjho pobytu bola na večeru napríklad bravčová krkovička s opekaným zemiakom a hovädzí Stroganov s ryžou. Všimol sme si, že obsluha ochotne vyšla v ústrety aj hosťom vegetariánom a po predchádzajúcej dohode im servírovali bezmäsité pokrmy.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas cesty z výletu sme si dopriali popoludňajšiu kávu a zákusok v Kavosh Cafe v mestečku Ząbkowice Śląskie. Všetkým odporúčam ochutnať predovšetkým ich domáce zákusky, ktoré vyzerajú úchvatne a rovnako tak aj chutia.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel je dokonalým miestom na odpočinkovú dovolenku, pretože disponuje rozsiahlou wellness zónou. Súčasťou vnútornej časti je krytý bazén, vírivka a niekoľko sáun (fínska, parná, infra červená). Vonkajšia časť wellness ponúka vírivku a saunu. V dobe nášho pobytu si aj napriek pomerne chladnému počasiu doprialo relaxáciu vonku na čerstvom vzduchu hneď niekoľko odvážlivcov. My sme využili iba časť vo vnútri a boli sme veľmi spokojní. Od roku 2023 je v hoteli navyše sprevádzkované nové vonkajšie kúpalisko.

Aké boli procedúry v hoteli?

Z wellness procedúr sme vyskúšali masáž lávovými kameňmi, ktorú vykonávali veľmi profesionálni a skúsení fyzioterapeuti. Masáž bola veľmi príjemná a dokonale sme sa pri nej uvoľnili.

Kam sa vydať na výlet?

  • (Nielen) milovníkov vína poteší, že sa hotel nachádza v úrodnej vinárskej oblasti. Neďaleké vinice sú ako stvorené na prechádzky a lahodnú miestnu produkciu ochutnáte v hotelovej reštaurácii a vinárni.
  • Pre vyznávačov prírodných krás je zase dokonalým výletným cieľom Arborétum Wojsławice, ktoré je od hotela vzdialené iba necelé 2 km. Rozľahlý park plný stoviek druhov rastlín je úžasnou oázou pohody a pokoja vo vnútri prírody.
  • Za návštevu stojí aj zámok Kamieniec Ząbkowicki obklopený nádherným parkom. Impozantný zámok v pseudotudorovskom štýle, ktorý nechala postaviť Mariana Oranžská, patrí dodnes k najkrajším v Európe. Táto stavba z 19. storočia bola iba nedávno zrekonštruovaná a sprístupnená verejnosti, takže by ste si jej návštevu rozhodne nemali nechať ujsť!
  • Pekným výletným cieľom je mestečko Ząbkowice Śląskie, ktorého dominanty tvoria zámok a šikmá veža stojaca priamo uprostred malebného námestia.
  • Pobyt v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** je ideálnou príležitosťou prejsť si mestečko Niemcza, ktoré je jedným z najstarších poľských miest a o jeho bohatých dejinách vypovedá obrovské množstvo historických pamiatok.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Niemcza Wino & Spa ***

„Pobyt v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** bol pre nás skutočne výnimočným zážitkom. Nadchla nás jedinečná kombinácia tichého a pokojného prostredia na úpätí vinice, všadeprítomnej vinárskej kultúry, komfortného ubytovania a moderného wellness centra. Vynikajúcu gastronómiu podávanú v hotelovej reštaurácii dokonale doplnili lahodné vína z miestnej vinice Winnica Niemczańska. Okolie je plné historických miest, ktoré stoja za návštevu. Celkovo sme si pobyt veľmi užili a radi ho odporúčame aj vám.”


👍 Pobyt v Hoteli Niemcza Wino & Spa *** bol osobne overený Nikodemom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 20. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň