Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a fitness v Šport Hoteli *** Donovaly

Vydajte sa spolu s Eliškou, členkou Travelking tímu, do pomedzia Nízkych Tatier a Veľkej Fatry. Konkrétne do Šport Hotela *** Donovaly. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? Aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a fitness v Šport Hoteli *** Donovaly

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 12. 7. 2024 - 14. 7. 2024
  • Ubytované sme boli v: Šport Hoteli *** Donovaly
  • Lokalitou ubytovania sú: Donovaly, Tatry
  • Cestovala som: S kamarátkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Keď sme vyberali ideálnu trasu autom z Hodonína do Nízkych Tatier, najskôr nás zaujal najkratší variant cesty cez Nitru. Tá je síce o 10 minút rýchlejšia, avšak je nutné zakúpiť si diaľničnú známku (od 1. 8. 2024 je možné na Slovensku zakúpiť 1-dňovú diaľničnú známku za 5,4 €). Nakoniec sme išli mimo diaľnice cez Trenčín a Bojnice, kde sme si naplánovali zastávku pri nádhernom Bojnickom zámku. Trasa bez zastavenia pri zámku trvala 3,5 hodiny, my sme do hotela kvôli návšteve zámku dorazili asi po 6 hodinách.

Ako to bolo s parkovaním?

Po príchode k hotelu nás značenie naviedlo smerom k parkovisku, ktoré sa nachádza hneď vedľa hotela. Kapacita parkovacích miest bola dostatočná. Parkovanie je pre hostí zadarmo a nie je nutné ho vopred oznamovať.

Kde sme sa ubytovali?

Prostredie, v ktorom sa Šport Hotel *** Donovaly nachádza, je nádherné a nadchne každého, kto túži po odpočinku v obklopení horskej prírody. Blízke okolie zároveň ponúka ideálny komfort v podobe obchodov, reštaurácií a verejnej dopravy. Hotel je jednou z najvyššie položených budov v horskej obci Donovaly, a tak je z neho krásny výhľad na vrcholy a zjazdovky. Vďaka polohe na samom okraji obce je to navyše k najbližším turistickým chodníkom len pár minút chôdze.

Milovníkov prírody poteší, že priamo pred hotelom sa rozprestiera veľká trávnatá plocha so stromami a ležadlami. Hneď vedľa je detské ihrisko s množstvom preliezačiek. Kým sa teda deti hrajú, dospelí môžu relaxovať. Súčasťou exteriéru je aj multifunkčné športové ihrisko, ohrada s ovečkami a kozami aj priestor na grilovanie, ktoré tu hotel v letnej sezóne organizuje každú sobotu. Hoci ide o najstarší hotel v Donovaloch, všetky jeho priestory sú zrekonštruované, moderné, čisté a skvele osvetlené.

S kamarátkou sme boli ubytované v dvojlôžkovej izbe typu Superior, ktorá sa nachádzala na prvom poschodí a jej súčasťou bola veľká terasa s posedením a parádnym výhľadom na horskú panorámu. Príjemne ma prekvapilo, aká priestranná izba bola. Veľmi sa mi páčil moderný drevený nábytok, vďaka ktorému mala izba útulnú atmosféru. Okrem manželskej postele bola v izbe veľká skriňa, písací stôl so stoličkou, minibar, zrkadlo a fén. Matrac na posteli bol skôr mäkší, avšak po náročnom dni sa na ňom spalo výborne. Kúpeľňa so sprchovacím kútom bola dostatočne priestranná a našli sme v nej kozmetiku, župany, sadu uterákov a papuče.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola polpenzia, ktorá sa formou bufetu podávala v modernej reštaurácii na prízemí hotela. Raňajkový bufet bol veľmi bohatý, takže sme sa pred dňom v horách mohli poriadne posilniť. Na výber bolo množstvo druhov cereálií, nátierok, údenín, syrov a vajíčok na rôzne spôsoby. K tomu nechýbali rôzne druhy pečiva, ovocia a zelenina. Zo sladkého tu bola napríklad vianočka, koláče, orechový závin a krupicová kaša. Jediné, čo mi počas raňajok chýbalo, bolo rastlinné mlieko.

Večera prebiehali od 18:00 do 20:00 hodín, a tak sme sa stihli v pohode najesť aj prvý večer, kedy sme na hotel dorazili až v neskorých hodinách. Podľa vlastnej chuti sme si mohli dopriať rôzne druhy mäsa, omáčok aj príloh. K tomu boli k dispozícii šaláty a dezerty. Ako vegán oceňujem, že bufet vždy zahŕňal aj bezmäsité jedlo (napr. kuskus so zeleninou). Druhý deň pobytu nás čakal skutočný zážitok, pretože večera mala ako každú sobotu formu vonkajšieho grilovania. Na hostí tu čakalo množstvo čerstvo ugrilovaného mäsa, zeleniny, syrov, príloh, zeleninových šalátov i dezertov. Počas grilovania prebiehalo v rámci animačného programu pirátske predstavenie, ktoré cielilo predovšetkým na deti, ale pobavili sa aj dospelí. 🙂

Personál v reštaurácii bol veľmi ochotný a priebežne odnášal riad a dopĺňal pokrmy. Nápoje počas večerí neboli zahrnuté v cene, a tak sme si ich nechali vždy napísať na izbu a zaplatili sme ich kartou pri check-oute.

Ako sme sa najedli v okolí?

Miestom, kde sa v Donovaloch zaručene dobre najete aj napijete, je Donovalský pivovar. Nachádza sa v modernej budove vzdialenej len pár minút chôdze od hotela. Okrem výborného jedla a znamenitého piva by som vypichla štýlovú výzdobu interiérov so zavesenými fľašami, obrovskými obrazmi a originálnymi dekoráciami.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ak by som mala povedať, čo ma na pobyte nadchlo úplne najviac, bolo by to práve hotelové wellness centrum, ktoré zahŕňa celé tri poschodia so saunami, relaxačnými miestnosťami, vírivkou a bazénom s tryskami. Všetko zázemie bolo úplne nové, moderné a zladené do príjemných prírodných tónov. Do wellness sme mali po celý pobyt neobmedzený vstup a skvelé bolo, že sme v ňom za celú dobu nikoho nestretli, a tak sme si dokonalý odpočinok užili v úplnom súkromí.

Hneď po príchode sme sa chceli osviežiť v bazéne, a tak sme si obliekli župany a obuli papuče, ktoré boli pripravené priamo v izbe. Voda v bazéne bola príjemne teplá. Druhý deň išla kamarátka vyskúšať saunový svet, zatiaľ čo ja som si dopriala odpočinok v tepidáriu. Tento typ relaxácie som vyskúšala prvýkrát a určite nie naposledy! Kombinácia pohodlného vyhriateho ležadla, blikajúceho svetla z lampičiek, relaxačnej hudby a absencie kohokoľvek iného v miestnosti spôsobila, že som v okamihu skoro zaspala! Kamarátka vyskúšala všetky štyri sauny (fínska, infra, parná a soľná) aj ochladzovací bazénik a všetko bolo perfektné.

Po dni strávenom turistikou som sa rozhodla odmeniť sa jednou z masáží, ktorých hotel ponúka nespočetné množstvo. Vybrala som si masáž hlavy a krku a tá bola perfektná. Pán masér bol veľmi milý a profesionálny, takže nabudúce by som vyskúšala masáž celotelovú alebo olejovú. Masáže nie sú súčasťou balíčka a hradia sa teda zvlášť.

Aké má hotel zázemie pre deti?

Šport Hotel *** Donovaly je skvelou voľbou pre rodiny s deťmi. Na recepcii vám ochotne zapožičajú vybavenie ako postieľky, stoličky, vaničky či nočníky. V hotelovej reštaurácii sú pripravené detské stoličky aj pult s plastovým riadom pre malých stravníkov. Vo wellness je k dispozícii detský bazénik s množstvom hračiek aj prebaľovací pult. O zábavu malých hostí sa postará aj vonkajšie ihrisko so skákacím hradom, preliezačkami, hojdačkami, šmykľavkami a ďalšími atrakciami. Celkovo si myslím, že v tomto hoteli si dovolenku užije celá rodina od bábätiek po starých rodičov.

Kam sa vydať na výlet?

  • Zámok Bojnice síce leží 84 km od hotela, avšak my sme ho mali cestou, a tak sme si pri ňom urobili zastávku. Zámok je nádherný a vidieť ho na vlastné oči bol naozaj zážitok. Vzhľadom na dĺžku prehliadky a rozlohu areálu odporúčam, aby ste si na navštívenie zámku vyhradili aspoň 3 hodiny času.

  • Donovaly sú vhodnou destináciou ako pre tých, ktorí túžia po víkendovom odpočinku v horách, tak aj pre tých, ktorí sa sem vydajú na celý týždeň. Obec je obklopená vrcholmi Nízkych Tatier, takže v lete môžete krásy pohoria preskúmavať po turistických trasách, a v zime tu zase nájdete množstvo zjazdoviek a trás pre bežkárov.

  • Výstup na vrch Zvolen – Naším prvým výletným cieľom sa stal vrchol Zvolen, ktorý sa vypína priamo nad Donovalmi. Najskôr sme lanovkou vyšli na vedľajšiu horu Nová hoľa, kde sme sa odfotili v obrovskom rámiku aj hojdačke s nápisom #Donovaly. Na vrchol hory Zvolen sa je to potom asi 20 minút chôdze po hrebeni. Ide o nenáročnú trasu – po ceste sme stretli množstvo rodín s deťmi. Celý výlet nám aj s cestou na stanicu lanovky (cca 20 minút pešo od hotela) zabral asi 3 hodiny času.

  • Rozprávková dedinka Habakuky – Jedným z najväčších lákadiel Donovál je rozprávková dedinka Habakuky, ktorá ponúka zábavný program pre celú rodinu. Areál nie je veľmi veľký, ale vďaka úžasnému dizajnu domčekov kombinujúcich ľudovú a fantasy architektúru nás naozaj vtiahol do sveta rozprávok. Pre veľkých aj malých sú tu pripravené parádne dielne a zážitok umocňujú tanečné vystúpenie na rozprávkovom námestí.

  • Špania Dolina – táto malebná dedinka je pamiatkovou rezerváciou slovenskej ľudovej architektúry a prezrieť si tu môžete unikátny súbor pôvodných banských stavieb. Prešli sme si tu banský náučný chodník, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí, a nakoniec nás doviedol k šachtám a štôlňam.


Záverečné hodnotenie pobytu v Šport Hoteli *** Donovaly

„Šport Hotel Donovaly patrí rozhodne k miestam, kam by som sa veľmi rada vrátila! Nachádza sa v úchvatnom prostredí Nízkych Tatier, kde nájdete nekonečné možnosti výletov a vyžitia. Hoci ide o najstarší hotel v Donovaloch, ponúka moderné vybavenie a maximálny komfort. Ako najlepšiu časť pobytu hodnotím moderné wellness centrum s bazénom, vírivkou a saunovým svetom. Na raňajkách aj večeriach sme si veľmi pochutnali a zlatým klincom pobytu bola večera vo forme vonkajšieho grilovania. Hotel vrelo odporúčam milovníkom turistiky, lyžiarom aj rodinám s deťmi.“


👍 Pobyt v Šport Hoteli *** Donovaly bol osobne overený Eliškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 21. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň