Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Eurobus **** pri priehrade Zemplínska Šírava

Vydajte sa na východ Slovenska s Fanni, členkou tímu Travelking. Konkrétne do Hotela Eurobus **** pri priehrade Zemplínska Šírava. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a jedlo? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Eurobus **** pri priehrade Zemplínska Šírava

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Čo tak si trošku prímorskej atmosféry užiť už počas jari, a ešte navyše bez nutnosti cestovať až k moru?! Presne to ponúka Hotel Eurobus ****, ktorý sa nachádza na východe Slovenska na brehu priehrady Zemplínska Šírava. Na víkendový pobyt sme cestovali autom z maďarského Miskolca. Išli sme cez Košice a Michalovce, a keďže časť trasy viedla po diaľnici, za 12 € sme si vopred online kúpili diaľničnú známku. S pomocou navigácie sme do cieľa dorazili asi za 2,5 hodiny. Hotel je súčasťou obce Kaluža a pýši sa jedinečnou polohou – leží totiž na cípe polostrova, a tak ho z troch strán obklopuje vodná hladina priehrady. Hneď po príchode si tak budete pripadať ako pri mori!

Ako to bolo s parkovaním?

V bezprostrednom okolí hotela je dostatok parkovacích miest. Vopred sme parkovanie hlásiť nemuseli a bolo zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Prostredie hotela je naozaj krásne - nachádza sa na brehu priehrady, a navyše ho obklopuje nádherná záhrada, odkiaľ sa dajú pozorovať očarujúce západy slnka. Hotel samotný žiari čistotou a ako prvá nás privítala pani recepčná v priestrannej recepcii ladenej do prírodných materiálov. Pani recepčná bola veľmi milá, ale bohužiaľ nehovorila cudzími jazykmi. Dala nám však brožúru, v ktorej sme sa dozvedeli všetky dôležité informácie a obsahovala aj zaujímavé tipy na výlety.

Naša izba bola na 4. poschodí a prvé, čo ma hneď po príchode nadchlo, bol balkón s úžasným výhľadom na priehradu. Izba samotná bola dostatočne priestranná a vybavená manželskou posteľou, písacím stolíkom so stoličkou, malým gaučom, plochou televíziou, trezorom a štýlovým setom na prípravu čaju a kávy. Súčasťou bola aj vlastná kúpeľňa so sprchou, toaletou a umývadlom so zrkadlom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola polpenzia. Raňajky aj večere mali formu bufetu a podávali sa v malebnej reštaurácii, odkiaľ bol rovnako ako z väčšiny priestorov hotela nádherný výhľad na priehradu. V lete je možné stolovať na terase, kde si môžete vychutnávať vynikajúce jedlo, okolitú prírodu i slniečko.

Raňajkový bufet zahŕňal množstvo studených i teplých jedál. Vyberať sme mohli z rôznych druhov pečiva, domácich nátierok, údenín, syrov, ovocia a zeleniny. Nechýbali ani vajíčka na rôzne spôsoby, klobásky alebo napríklad pečené fazule. Pre vyznávačov sladkého štartu dňa boli k dispozícii kaše, buchty či cereálie a müsli s mliekom či jogurtom. Pestrá bola aj ponuka nápojov – od domácich limonád cez džúsy až po kávu a čaj.

Večera bola tiež formou bufetu, avšak skôr by som povedala, že to boli hody! 😊 Ja som si ako milovník mäsa dopriala napríklad krehké rebierka či guláš na maďarský spôsob, ktorý musím ako rodená Maďarka pochváliť! Môj otec, ktorý preferuje odľahčenú stravu, si pochvaľoval grilovanú zeleninu či pstruha. Na výbornú večeru sme si vždy objednali miestne pivá a kofolu. Pitie na večeru nie je zahrnuté v cene balíčka a hradí sa zvlášť. So stravou v hoteli sme boli maximálne spokojní – výber bol pestrý, jedlá boli chutné a čerešničkou na torte bol nádherný výhľad do prírody.

Ako sme sa najedli v okolí?

Pri návrate z výletu sme sa zastavili v neďalekých Michalovciach na obed v reštaurácii Bison. Okrem výborného jedla za skvelú cenu by som vyzdvihla interiér ladený do štýlu westernu. Pred reštauráciou je veľké ihrisko, takže by som tento podnik odporučila aj rodinám s deťmi.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Počas pobytu sme mali neobmedzený vstup do wellness centra, ktoré naozaj nemalo chybu! Jeho súčasťou sú 2 vírivky a 3 druhy sáun (fínska, parná, infra) s ochladzovacím bazénikom. Steny von sú presklené, takže je pri relaxovaní krásne vidieť na priehradu a jej okolie. Župany a papuče sme mali už pri príchode nachystané v izbe, uterák s plachtou sme dostali pri vchode do wellness. Dokonalým miestom na odpočinok je terasa s množstvom pohodlných ležadiel. Počas letnej sezóny je v prevádzke vonkajší bazén, a pokiaľ dávate prednosť kúpaniu v prírode, poteší vás pekne upravená pláž na brehu priehrady.

Kam sa vydať na výlet?

  • Počas cesty na pobyt sme si urobili zastávku na maďarskej strane Tokajskej vinárskej oblasti. Navštívili sme slávne vínne pivnice umiestnené v kopcoch nad mestečkom Hercegkút, čo je naozaj očarujúce miesto, kde si budete pripadať ako v Stredozemi z Pána prsteňov. Nenechali sme si ujsť ani degustáciu vo vinárstve Hajnalhozó a bol to naozaj skvelý zážitok.
  • Na základe tipu v brožúrke od hotela sme sa rozhodli navštíviť jazero Morské oko ležiace v CHKO Vihorlat. Ide o najväčšie jazero sopečného pôvodu na Slovensku a zároveň je to dobre dostupný výletný cieľ. Auto sme nechali na parkovisku Krivec a potom je to k jazeru prechádzkou necelý kilometer. Ide teda o nenáročný výlet, ktorý zvládnu aj deti. Jazero sa dá celé obísť, prípadne sa od neho môžete vydať po značených trasách k ďalším miestam.
  • Môj otec miluje pozorovanie vtáctva, a tak sme sa vydali do Iňačovíc, pri ktorých sa nachádza jedna z najvýznamnejších ornitologických oblastí v celej Európe. Územie, ktoré zahŕňa Senianske rybníky a okolité lúky, sme si prešli po náučnom chodníku. Na trase je aj menšia rozhľadňa.
  • Ak by sme na pobyt išli v letných mesiacoch, rozhodne by sme si nenechali ujsť vyhliadkovú plavbu po Zemplínskej Šírave. V lete lode vyplávajú 4x denne z prístaviska v neďalekej obci Hôrka.
  • Za návštevu rozhodne stojí Humenský zámok v meste Humenné, ktorý bol počas nášho pobytu, bohužiaľ, zatvorený. V priestoroch zámku sídli Vihorlatské múzeum s umelecko-historickými a prírodovednými expozíciami.
  • Našťastie bol otvorený aspoň zámok Trebišov, v ktorého barokovo-klasicistickej budove sídli regionálne múzeum. Okrem zaujímavej expozície si tu môžete prejsť aj nádhernú zámockú záhradu plnú kvetov. V záhrade nájdete aj jazierko, pagodu, gotické mauzóleum a zrúcaninu hradu Parič zo 14. storočia.
  • Cestou späť sme sa zastavili v Zážitkovom parku Zemplén, ktorý leží priamo na hranici Slovenska a Maďarska. Park sa pýši napríklad najdlhšou lanovkou v celom Maďarsku, 2 km dlhou bobovou dráhou a zips line medzi dvoma vrcholmi. Park je obklopený krásnou prírodou a vinicami, čo príjemný zážitok iba umocňuje. Rozhodne by som toto miesto odporučila rodinám s akčnými deťmi, ktoré tu zužitkujú svoju nekonečnú energiu. 😊

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Eurobus ****

„Hotel Eurobus **** sa nachádza na exkluzívnom mieste – na polostrove na priehrade Zemplínska Šírava. Krásnymi výhľadmi na vodnú hladinu a okolitú prírodu sa teda môžete kochať nielen z izby a balkóna, ale aj z hotelovej reštaurácie, wellness aj ďalších priestorov. Polpenzia vo forme bufetu bola na jednotku a vždy sme sa skvele najedli. Po každodenných výletoch sme si užili zaslúžený oddych v luxusnom wellness. Tento hotel by som odporučila všetkým, ktorí túžia po nerušenom odpočinku v pokojnom a peknom prostredí, a zároveň ocenia pestré možnosti výletov. Je to naozaj dokonalé miesto na únik z každodenného zhonu, kde si parádne dobijete baterky.“


👍 Pobyt v Hoteli Eurobus **** bol osobne overený Fanni, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň