Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Sirius Hoteli ****superior

Vydajte sa spolu s Ivou z marketingového tímu Travelkingu k maďarskému Balatonu. Konkrétne do hotela Sirius ****superior v meste Keszthely. Ako hodnotí cestu, ubytovanie, jedlo a wellness? To si môžete prečítať v podrobnej recenzii nižšie.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Sirius Hoteli ****superior

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 20. 8. 2023 - 23. 8. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Sirius Hoteli ****superior
  • Lokalitou ubytovania je: Balaton
  • Cestovala som: S rodinou a psom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Koniec augusta sme sa rozhodli stráviť pri Balatone. Na štvordňový výlet sme vyrazili z Brna autom a cesta trvala zhruba štyri hodiny čistého času. Na Slovensku aj v Maďarsku sme si zakúpili diaľničnú známku, v oboch prípadoch je možné ju kúpiť už dopredu online. Maďarskú známku sme kupovali až na hraniciach, len je potreba mať pri sebe hotovosť, či už forinty alebo eurá, pretože karty neberú. Zhruba na polceste sme si urobili väčšiu pauzu, pretože sme išli s trojročným synom, a zastavili sme sa v maďarskom meste Györ v zoo. Zoo bola menšia, ale určite jedna z najkrajších, ktoré som kedy navštívila. U niekoľkých zvierat ste totiž mohli ísť priamo do pavilónu a niektoré z nich dokonca aj kŕmiť. Takto sme sledovali zo vzdialenosti pár centimetrov kŕmenie žirafy, a to bol pre mňa veľký zážitok! Len pozor, maďarské cesty pri Balatone sú trošku rozdrvené, preto tým, ktorým nebýva dobre v aute, odporúčam siahnuť po Kinedryle.😊

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má k dispozícii veľké parkovisko, nemusíte sa báť, že by pre vás nebolo miesto. Parkovisko je za závorou, zazvoníte a z recepcie vám umožnia vjazd. Za parkovanie sa platí 3 € za noc, nebolo potrebné ho dopredu nijako rezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Hoteli Sirius ****superior, ktorý sa nachádza priamo pri brehu Balatonu v mestečku Keszthely. Hotel bol otvorený tento rok na jar a je to na ňom naozaj vidno. Má krásne a čisté priestory, všetko nové, dizajnové a vkusne riešené. Boli sme nadšení. Hotel má vrátane prízemia 4 poschodia, pričom na prízemí sa nachádza recepcia, reštaurácia, bar, krásne a veľké wellness, detská herňa pre menšie i väčšie deti, tiež herňa pre dospelých s biliardom, air hockey, šípkami i stolný futbalom. Na recepcii a v hoteli celkovo boli všetci veľmi príjemní, avšak nie so všetkými sa dalo dohovoriť stopercentne anglicky, nemčina prevažovala. Občas sme to skúšali aj po maďarsky, čo personál ocenil.

V našej izbe bola veľká a pohodlná manželská posteľ, televízia, stôl so stoličkou a kresielko s lampou. Navyše sme mali pre malého nachystanú aj cestovnú postieľku. V každej izbe je klimatizácia, ktorú si nastavíte podľa vašich preferencií. Ako príjemné prekvapenie mi v hoteli na uvítanie prichystali fľašu miestneho vína a čokoládové pralinky, čo ma veľmi potešilo. Kúpeľňa mala walk-in sprchovací kút a celkovo vyzerala ako z magazínu o bývaní, čo sa vlastne dá povedať o celom hoteli.

Z jednej strany hotela je možné vidieť priamo na Balaton, tieto izby sú za príplatok. Z druhej strany je výhľad na parkovisko, ale aj tak uvidíte trochu zelene. Izby majú balkón so stolíkom a stoličkami, bohužiaľ ale práve v čase, keď sme boli ubytovaní my, bolo vonku naozaj veľa komárov a večer sa na balkóne sedieť nedalo. Ale hotel ponúkal veľa vyžitia aj vo vnútri, takže to vlastne vôbec nevadilo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V hoteli sme mali polpenziu a musím povedať, že sme boli všetci veľmi spokojní. Raňajky aj večere boli formou bufetu a ponuka bola pestrá. Teplé raňajky zahŕňali vajíčka, rôzne párky a klobásky, fazuľu a opečené paradajky. Ďalej bolo na výber niekoľko druhov šunky, salámy, syrov, veľa ovocia a hlavne výborného sladkého i slaného pečiva, tiež čerstvé lievance, mliečna ryža a krupicová kaša aj cereálie. Veľmi ma potešil aj výber z rôznych druhov rastlinného mlieka. Na raňajky je v ponuke aj džús aj voda a dobrá káva.

Pochutnali sme si vždy aj na večeri. Pri bufetových večeriach mám problém, že sa nedokážem rozhodnúť, pretože mám chuť na všetko a na mojom tanieri sa tak často zrazu objavia aj bizarné kombinácie typu treska so zemiakovou kašou, gnocchi s pestom, bolonské špagety a kurací rezeň s opečenými zemiakmi. 😁 Ale naozaj to všetko stálo za to, každý večer bolo na výber z mäsitých aj bezmäsých variant, doplnené rôznymi šalátmi i ovocím a množstvom dezertov. Výborná čokoládová pena, sacher torta aj crème brûlée. Nápoje na večeru sa objednávajú zvlášť a útratu vám napíšu na izbu. Navyše musím oceniť aj bar a barmana, ktorý miešal výborné kokteily. Vyskúšali sme ich niekoľko a všetky stáli za to. V hotelovom lobby sme sedeli skoro každý večer a hrali karty, prípadne sme šli na biliard, air hockey, šípky aj futbal.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu bolo každý deň okolo 34 stupňov, takže sme si väčšinou namiesto obeda dali len nejakú desiatu. Jeden deň sme ale vyrazili k priľahlému prístavu, kde bola reštaurácia Oporto Étterom Keszthely s výborným hodnotením na Google Reviews. Keď sme došli, bola reštaurácia prázdna, čo sa nám trošku nepozdávalo, ale dali sme jej šancu a veľmi dobre sme urobili. Všetci sme si pochutnali a vyskúšali ako maďarské lečo alebo guláš, tak napríklad aj fish & chips a všetko bolo výborné. Ceny boli vyššie, za hlavný chod začínali približne na 5 000 forintoch (cca 13 €), ale stálo to za to.

V okolí pozdĺž cyklotrasy smerom k hlavnému mólu bolo veľa výletných krčmičiek a reštaurácií s maďarskou klasikou, stánky s langošmi a tak ďalej, takže miest, kde sa najesť, je v okolí dostatok. Posledný deň sme si dali aj obed v hotelovom bare vo wellness a opäť sme si potvrdili, že miestni kuchári variť skrátka vedia.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli sa nachádza veľké wellness s termálnymi bazénmi aj saunami. Okrem klasických bublinkových bazénov s masážnymi tryskami je tu aj zážitkový bazén, tzv. divoká rieka, kde vás prúd unáša celkom rýchlo a je to zábava aj pre deti. Ďalej je súčasťou vnútornej časti aj detský bazénik, kde sa hrali deti aj s vodnými hračkami a personálu to vôbec nevadilo. V jednom z bazénov môžete preplávať aj von, kde prebiehajú dvakrát denne animačné aktivity, cvičenie a tanec vo vode. Hneď potom sa animátorky presunuli do detského bazénika a starali sa o zábavu aj tam. Je možné, že animačný program prebieha iba v sezóne, ale tým si nie som istá. Ale v našej skupinke si to užili všetci – deti aj dospelí.

Wellness ponúka aj masáže, je ale potrebné rezervovať si ich dopredu. Masáž vyskúšal môj švagor a bol veľmi spokojný a za 30 minút masáže si vraj naozaj príjemne oddýchol.

Sauny sme, bohužiaľ, nevyskúšali, pretože bolo príliš teplo, ale je ich v hoteli k dispozícii viacero. Jedna z nich je aj vonkajšia s výhľadom na Balaton.

Navyše som ocenila, že za poplatok 2 600 forintov (cca 7 €) na osobu bolo možné vo wellness zostať aj v deň odchodu. O 11. hodine sme teda urobili check-out a vo wellness sme potom zostali až do 18 hodín, potom už sme sa vydali späť domov.

Kam sa vydať na výlet?

Pôvodne sme plánovali množstvo výletov po okolí, ale nakoniec sme vzhľadom na veľkú horúčavu hlavne striedali bazény v hoteli a kúpanie v Balatone. Hotel má k dispozícii vlastné súkromné mólo s pohodlným vstupom do vody.

Jeden deň sme vyrazili na výlet na bicykloch po cyklotrase pozdĺž pobrežia. Bicykle si totiž môžete zapožičať na hoteli, myslím, že za 2 000 forintov (cca 5 €) na hodinu boli klasické bicykle a za 3 000 forintov (cca 8 €) na hodinu potom elektrobicykle. Majú k dispozícii aj detské sedačky a helmy.

Prišli sme na hlavné mólo, kde sa nachádza známe vyhliadkové koleso, ktoré sme, samozrejme, museli vyskúšať. Atrakcia stála 2 500 forintov (cca 6,50 €) pre dospelého, deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. Z móla tiež odchádza každú hodinu historická drevená loď na plavbu po Balatone. Hneď vedľa móla je krásne detské ihrisko, ktoré bolo v tieni aj s lavičkami pre rodičov.


Záverečné hodnotenie pobytu v Sirius Hoteli ****superior

„Hneď po odchode z Hotela Sirius **** sme sa začali dohovárať, kedy prídeme znova. Pobyt sme si veľmi užili, hotel je nádherne zariadený a vybavený, máte podľa mňa k dispozícii všetko, čo budete potrebovať. Hodí sa ako pre mladšie aj staršie páry, tak pre rodiny s malými deťmi, s ktorými tu počítajú a správajú sa k nim veľmi pekne. Jedlo bolo výborné, pestré a každý deň bola iná ponuka. Wellness bolo krásne, udržiavané v čistote a každý si našiel to svoje - pokojné bazéniky s masážnymi tryskami, divokú rieku alebo detský bazénik. Okolie je veľmi pekné, celkovo pokojné a teším sa, až ho nabudúce viac preskúmame.”


👍 Pobyt v Sirius Hoteli ****superior bol osobne overený Ivou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 7. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň